Кінець "Новоросії": стало відомо про паніку серед бойовиків
Категорія
Події
Дата публікації

Кінець "Новоросії": стало відомо про паніку серед бойовиків

Кінець "Новоросії": стало відомо про паніку серед бойовиків
Джерело:  online.ua

Після заяви глави Міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що РФ не планує визнавати так звані ДНР і ЛНР, серед бойовиків почалася справжня паніка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на народного депутата, координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
"Вчорашня заява глави МЗС РФ С.Лаврова про те, що Росія не визнає «ЛДНР», викликалп сплеск паніки серед бойовиків і їх прихильників з числа місцевого населення на Донбасі. Широко поширюються тези про те, що «Путін злив Новоросію», що в найближчим часом варто очікувати припинення будь-якої «допомоги з Росії», і що Мінський діалог є для Москви лише приводом дипломатично відмовитись від окупованих територій", - пише Тимчук в своєму Facebook.
За його словами, серед місцевих бойовиків поширюються чутки про те, що нібито вже досягнуто домовленостей між Києвом і Москвою про «амністію» терористів, проте вона стосуватимуться виключно тих бойовиків НЗФ, хто не брав безпосередньої участі в бойових діях, тоді як всі інші - а це левова частка особового складу «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» - будуть вважатися «військовими злочинцями» і потраплять під жорстке кримінальне переслідування з боку України".
"Серед російських найманців, в свою чергу, поширюється інформація про те, що Росія не дасть їм можливості покинути Донбас і повернутися в РФ, «підставивши» таким чином під переслідування з боку України", - зазначив Тимчук.
Нагадаємо, ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко оголосив збір підписів під зверненням до Ради Безпеки ООН з вимогою змусити Україну виконувати Мінські угоди, а також закликав світову громадськість "зупинити геноцид народів Донбасу з боку української влади".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?