Антикорупційне бюро взялося за підлеглих Гонтаревої
Категорія
Економіка
Дата публікації

Антикорупційне бюро взялося за підлеглих Гонтаревої

Антикорупційне бюро взялося за підлеглих Гонтаревої
Джерело:  Наші гроші

Національне антикорупційне бюро

підозрює посадових осіб Нацбанку, главою якого є Валерія Гонтарева, в незаконному виділенні протягом 2014-2015 років рефінансування семи банкам, що призвело до розтрати 12 млрд грн


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Наші гроші

.


Про це йдеться в низці постанов Солом'янського районного суду міста Києва, до якого звернулося НАБУ за дозволом вилучити необхідні документи по рефінансуванню НБУ. Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи НБУ були в змові з керівництвом кількох банків в питаннях рефінансування.


Йдеться про банки "КБ Південкомбанк", "Банк "Київська Русь", "Міський Комерційний Банк", "Автокразбанк" ("АКБ Банк"), "Терра Банк", "Дельта Банк" і "Банк Таврика". Всі ці банки отримали в 2014-2015 роках від НБУ незаконне рефінансування, що спричинило розтрату коштів НБУ на суму 12 млрд грн.


За даними Фонду гарантування вкладів, сьогодні всі банки, які НАБУ включила в перелік учасників змови з НБУ, перебувають у стані ліквідації. Суд дозволив НАБУ тимчасовий доступ до документів, пов'язаних з рефінансуванням цих банків, але детективу не дозволили їх вилучати.


Також в рамках цього попереднього розслідування НАБУ зверталося до Солом'янського суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів про рефінансування банків "Фінанси та Кредит" і "Хрещатика". Але отримали відмову судді.


24 лютого 2014 Нацбанк очолював Ігор Соркін, який отримав цю посаду ще за часів президентства Віктора Януковича і в минулому році був оголошений ГПУ в розшук. Після відставки Соркіна Нацбанк очолив Степан Кубів, якого після перемоги Петра Порошенка на президентських виборах замінила Валерія Гонтарева.


Після відставки уряду Арсенія Яценюка навесні 2016 Кубів отримав портфель першого віце-прем'єра в Кабміні Володимира Гройсмана.


Раніше повідомлялося, що

в Національному банку України до категорії неплатоспроможних віднесли банк "Михайлівський"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?