Скандал з "чорною бухгалтерією" ПР: Москаль пояснив, звідки вона взялася
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал з "чорною бухгалтерією" ПР: Москаль пояснив, звідки вона взялася

Скандал з "чорною бухгалтерією" ПР: Москаль пояснив, звідки вона взялася

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вважає, що списки одержувачів грошей зі скандальної "чорної каси" Партії регіонів були викрадені під час підпалу офісу партії на Липській у Києві 18 лютого 2014 року під час Революції Гідності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт губернатора.
За словами Москаля, підпал був інспірований Службою Безпеки України.
"Я був членом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування злочинів під час Революції Гідності і розглядав цей підпал, як один з епізодів. Офіс Партії регіонів на Липській належав нардепу від ПР Григорію Смітюху, який тоді мав конфлікт з керівництвом партії, тому його майно не було шкода принести "в жертву". До речі, Смітюх так само схилявся до версії, що підпал був інспірований тодішньою правлячою верхівкою", - заявив він.
Голова Закарпатської ОДА вважає причиною підпалу намір продемонструвати суспільству крайній екстремізм протестуючих і дати привід Януковичу вжити щодо них жорстких заходів.
"Однак на той час, 18 лютого, ситуація в країні вже не контролювалася Адміністрацією президента. Підпал влаштували зсередини працівники СБУ або їх агентура, а вже після цього до партійного офісу прибули протестувальники. Під час пожежі загинули двоє людей. У метушні, яка виникла, з офісу викрали гроші, цінні речі та "комірну книгу" Партії регіонів, яка перебувала в СБУ", - зазначив Москаль.
Політик вважає нинішнє оприлюднення цих матеріалів способом їх легалізації. Він також нагадав, що справа щодо підпалу офісу Партії регіонів до сьогоднішнього дня так і не розслідувана до кінця, палії не встановлені і не притягнуті до кримінальної відповідальності.
Раніше Геннадій Москаль заявив, що ниточки "чорної каси" Партії регіонів тягнуться до екс-президента України Віктора Ющенка, який здав владу Віктору Януковичу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?