Стягування Росією військ до кордону з Україною: з'явилися нові фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Стягування Росією військ до кордону з Україною: з'явилися нові фото

Стягування Росією військ до кордону з Україною: з'явилися нові фото
Джерело:  InformNapalm

Міжнародне волонтерське співтовариство InformNapalm

зафіксувало перекидання російських військ до кордону з Україною і їх дислокацію в Білорусі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані

InformNapalm

.


"Не дивлячись на те, що Білорусь є одним з основних військових союзників Росії, з якою створено єдине регіональне угруповання військ, єдина система протиповітряної оборони, російське командування розгортає вздовж білоруського кордону нові військові бази зі значним ударним потенціалом", - йдеться в повідомленні волонтерів.


Відзначається, що, за даними російських ЗМІ, формується "надпотужний броньований кулак", який повинен протистояти країнам НАТО. Характерним є те, що Білорусь, входячи в усі мислимі військові союзи з Росією, офіційно ніколи не заявляла про намір увійти до військового блоку країн Заходу, тому заяви про створення "кулака" біля білоруського кордону виглядають дуже дивними.


"За допомогою OSINT була отримана інформація про те, що 24 травня 2016 р. військовослужбовці 28-ї АМСБр з Єкатеринбурга вже прибули в Клинці Брянської області", - пишуть волонтери.


Відзначимо, що Клинці розташовуються неподалік не тільки від білоруського, а й від українського кордону.





Разом із військовими в Клинці прибувають і ешелони з технікою. Перевезення озброєння і техніки з Єкатеринбурга планують завершити до жовтня 2016 року.




У цей момент військовослужбовці перебувають в польовому таборі на околиці міста (координати 52.7780623,32.2027034). Цілком можливо, вони будуть там все літо, адже колишні військові частини в межах міста ще не відновлені. Нижче на фото зафіксоване розгортання цього табору.




Волонтери повідомляють, що на військовій базі в Клинцях, усього в 90 км від Гомеля, дислокуються підрозділи 28-ї мотострілецької бригади з Єкатеринбурга, які отримали значний бойовий досвід в результаті російської військової агресії проти України і Сирії. Беручи до уваги те, що неподалік Клинців автомагістраль Гомель-Брянськ, а через саме місто проходить залізниця Гомель-Унеча, можна сміливо зробити припущення про пріоритетний білоруський напрямок нової військової бази.


Раніше

волонтери InformNapalm розкрили секретний супутниковий зв'язок ВС Росії, яка використовується для ведення бойових дій на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?