У Путіна знову показали своє ставлення до українських в'язнів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна знову показали своє ставлення до українських в'язнів

У Путіна знову показали своє ставлення до українських в'язнів

Верховний суд РФ відмовив засудженим за нібито підготовку теракту в окупованому Росією Криму Олегу Сенцову і Олександру Кольченку в розгляді їх касаційної скарги, незважаючи на те, що президент РФ Володимир Путін помилував незаконно засуджену українку Надію Савченко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"Відмовити в касаційній скарзі для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції", - йдеться в рішенні суду.
Рішення про відмову в розгляді скарги на вирок було прийнято ще 30 травня суддею військової колегії у кримінальних справах Верховного суду РФ. Водночас адвокат Сенцова Володимир Самохін повідомив виданню, що наразі у захисту на руках немає цього рішення.
"Ситуація була така: після засудження їх Північно-Кавказьким військовим судом була подана касаційна скарга, вона не була задоволена. Нам відмовили у провадженні у військовій колегії у Верховному суді. Надалі ми подали касаційну скаргу, Верховний суд запитав справу для вивчення і, мабуть, відмовилися її заново розглядати, тобто не винесли її на розгляд президії Верховного суду Росії", - сказав адвокат.
Самохін зазначив, що це означає, що порушень в рішеннях судів нижчої інстанції у Верховному суді РФ не знайшли. Він також додав, що ця скарга розглядалася без участі адвокатів.
Раніше російський адвокат Марк Фейгін, який захищав Надію Савченко, звернувся з відкритим листом до президента РФ Володимира Путіна і запропонував йому звільнити українських політв'язнів.
Також повідомлялося, що в тюрмах Російської Федерації і анексованого нею півострова Крим продовжують незаконно утримуватися 31 громадянин України, з них 16 - кримські татари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?