У Путіна розповіли, після чого готові миритися з Туреччиною
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна розповіли, після чого готові миритися з Туреччиною

У Путіна розповіли, після чого готові миритися з Туреччиною
Джерело:  ТАРС

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков

заявив, що РФ чекає від влади Туреччини вибачень, роз'яснень та компенсацій за збитий російський літак.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.


Коментуючи заяву президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про те, що він хоче налагодити відносини з Кремлем, але не розуміє, яких кроків чекає від нього РФ, Пєсков заявив: "Я не вважаю за можливе щось радити президенту іншої країни, це було б некоректним, але вважаю за необхідне нагадати відповідні неодноразові заяви президента нашої країни (з цього питання)".


Він додав, що Путін вже через кілька днів після інциденту озвучив, чого хоче Росія.


"Саме президент буквально через кілька днів після вбивства нашого льотчика сказав, що після подібних агресивних і зрадницьких дій, природно, російська сторона чекає вибачень, роз'яснень причин події, виплати компенсації за збитий літак, а також компенсації сім'ї загиблого льотчика", - підкреслив Пєсков, висловивши жаль, що "досі ніяких кроків в цьому напрямі турецькою стороною зроблено не було", - сказав Пєсков.


Нагадаємо, відносини між країнами різко погіршилися після того, як 24 листопада 2015 року турецькі ВПС збили російський Су-24. Пілот Олег Пєшков катапультувався, але під час спуску на парашуті був застрелений бойовиками.


Туреччина заявила, що літак порушив її повітряний простір в районі кордону з Сирією. Міноборони РФ, в свою чергу, заявило, що літак був над сирійською територією.


Нагадаємо, нещодавно в мережі з'явилися

дані про російських військових, які воюють в Сирії

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?