Україна оголосила про важливе рішення Росії щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна оголосила про важливе рішення Росії щодо Донбасу

Україна оголосила про важливе рішення Росії щодо Донбасу
Джерело:  ua.interfax.com.ua

У Росії погодилися на розгортання міжнародної збройної поліцейської місії на Донбасі.
Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Нам необхідний буде консенсус всіх держав-учасниць ОБСЄ щодо розгортання місії на Донбасі. На це погодилася і російська сторона", - заявив він.
Також Єлісєєв зазначив, що деякі критики стверджують, що Київ видає бажане за дійсне.
"Насправді це не так, адже я ще раз підкреслюю, що у нас є чіткі записи всіх телефонних розмов, які містять згоду президента Росії на розміщення саме збройної поліцейської місії ОБСЄ", - сказав він.
У той же час Єлісєєв визнав, що «лідери дійсно не обговорювали деталі, оскільки це вже повинні робити експерти та фахівці для того, щоб напрацювати і надати відповідні пропозиції на затвердження голів країн "нормандської четвірки".
За його словами, під час останньої телефонної розмови в "нормандському форматі" вночі 23 травня були досягнуті певні домовленості, які не були реалізовані, оскільки Росія заблокувала і проігнорувала всі заплановані в цьому контексті заходи.
"Зокрема вони відмовилися їхати в Берлін на консультації експертів у "нормандському форматі" для обговорення політичної компоненти і компоненти безпеки для врегулювання ситуації на Донбасі", - заявив він.
Чиновник зазначив, що росіяни «не готові предметно обговорювати питання про розгортання на Донбасі нової збройної поліцейської місії ОБСЄ під час консультацій у Відні на рівні постпредів держав-учасників "нормандського формату" при ОБСЄ".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров категорично відкинув можливість появи на Донбасі поліцейської місії ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?