В історії зі звільненням Савченко з'явилися несподівані подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

В історії зі звільненням Савченко з'явилися несподівані подробиці

В історії зі звільненням Савченко з'явилися несподівані подробиці
Джерело:  online.ua

В ході переговорів зі  звільнення української льотчиці Надії Савченко з ув'язнення в Росії планувалося, що вона повернеться на батьківщину ще в квітні, проте все зірвалося в останній момент, а її поверненню до Києва дуже допомогли тиск на Росію з боку Франції та Німеччини.
Про це розповіла посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко в інтерв'ю виданню The World Post, яке переклав ONLINE.UA.
«Раніше планувалося, що Надя буде повернута в Україну в квітні. У квітні ми сподівалися на політичну угоду між Порошенком і Путіним в рамках Нормандських домовленостей, які визначали видачу Савченко та обмін ув'язненими», - нагадала вона.
За словами дипломата, «все зірвалося в останню хвилину».
«Таким чином, сторони, які беруть участь у звільненні Наді, не надавали тому, що відбувалося, широкого розголосу. Вони не поширювали подробиць про справу, адже боялися, що це зашкодить всьому процесу», - підкреслила Галібаренко.
Вона додала також, що на звільнення Савченко вплинули багато факторів, одним з яких «була домовленість в результаті переговорів Нормандської четвірки, в поєднанні з тиском з боку Франції та Німеччини».
«Крім того, посередницькі зусилля президента України Петра Порошенка і тиск з боку західних журналістів і громадських активістів зіграли ключову роль в цьому процесі», - заявила посол.
За її словами, зрештою «уряд Росії і президент РФ Володимир Путін відчували, що утримування Савченко в тюрмі більше двох років переходить усі допустимі межі, тому вони звільнили її».
Більше читайте в перекладі інтерв'ю Наталії Галібаренко на ONLINE.UA: Гаряча фаза війни завершена - гучні заяви посла України про Савченко і повернення Криму з Донбасом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?