Нові переговори у Мінську: у Кучми розповіли про проблеми
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові переговори у Мінську: у Кучми розповіли про проблеми

Нові переговори у Мінську: у Кучми розповіли про проблеми

Під час переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську  виникла низка проблем, пов'язаних з відновленням обстрілів на Донбасі і небажанням бойовиків зізнаватися в тому, що овни утримують в заручниках українців.

Про це повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар представника української сторони на переговорах, другого президента України Леоніда Кучми, передає ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

«Тристороння контактна група відзначила зростання кількості обстрілів позицій українських військових, у тому числі зі зброї калібром понад 100 мм – мінометів, ствольної артилерії, ракетних систем залпового вогню «Град» — підкреслила вона.

Оліфер додала, що на переговорах йшлося про те, що «через порушення тиші лише у травні 2016 року загинули 26 українських військових».

«Представники ОРДЛО (окупованих районій Донецької та Луганської областей — Ред.) продовжують обстрілювати і ділянки, заплановані для розмінування», — додала вона.

За словами прес-секретаря, доти, «доки не буде стійкого режиму припинення вогню, неможливо говорити про серйозний прогрес у вирішенні гуманітарних, політичних та економічних питань» на Донбасі.

Окремо вона зазначила, що представники України очікують, що найближчим часом відновиться процес звільнення заручників.

«Ми очікуємо, що найближчим часом процес звільнення людей продовжиться. Одна з найбільших проблем у питанні звільнення незаконно утримуваних осіб – це встановлення їх місцезнаходження, оскільки представники ОРДЛО відмовляються визнавати, що в них знаходяться наші громадяни, яких ми шукаєм», — написала Оліфер.

Ще одним питанням, який обговорювався під час засідання Тристоронньої контактної групи, було забезпечення безпеки співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  спікер Верховної Ради Андрій Парубій озвучив страшні дані про дітей, загиблих та поранених під час боїв на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?