Безвізовий режим для України: в ЄС повідомили про несподівані проблеми
Категорія
Україна
Дата публікації

Безвізовий режим для України: в ЄС повідомили про несподівані проблеми

Безвізовий режим для України: в ЄС повідомили про несподівані проблеми

Країни Євросоюзу відклали введення безвізового режиму для Грузії, затримки можуть виникнути і щодо України через велику кількість нелегальних  мігрантів в Європі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН, який цитує Reuters.


За даними агентства, в середу, 1 червня, посли ЄС в Брюсселі обговорили надання безвізового режиму для Грузії, проте не прийняли ніякого рішення через те, що Німеччина і Франція виступили проти надання безвізового режиму Грузії.


За словами одного з європейських дипломатів, йдеться не про зупинку усього процесу, а про те, щоб проявити обережність.


Відзначається, що ЄС може повернутися до даного питання наступного тижня, до проведення обговорення більш суперечливого випадку щодо України, яке заплановане на 14 червня.


Європейські дипломати зазначили, що Туреччині, Україні та Косову також слід очікувати затримок з запровадженням безвізового режиму з ЄС через зростання нелегальної міграції до Європи.


При цьому відзначається, що Європейський парламент, який вводить в дію угоди щодо безвізового режиму, проведе свою останню сесію 4-7 липня і лише в середині вересня відновить свою роботу. Таким чином, якщо на сесії не вдасться подолати протиріч, то до питання надання безвізового режиму Грузії та Україні законодавчий орган ЄС повернеться на раніше осені.


Раніше повідомлялося, що  питання про введення безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу не буде розглядатися найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?