Сьогодні історичний день: Парубій оголосив про важливе голосування
Категорія
Політика
Дата публікації

Сьогодні історичний день: Парубій оголосив про важливе голосування

Сьогодні історичний день: Парубій оголосив про важливе голосування

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій

 заявив, що сьогодні, 2 червня, історичний день, коли депутати голосуватимуть за зміни до Конституції України в частині судочинства і судоустрою.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Українську правду

.


"Це, без перебільшення, історичний день - день, коли ми будемо приймати зміни до Конституції в частині судочинства і судоустрою. Це справа, без перебільшення, національної безпеки", - сказав він на початку засідання парламенту.


Голова Ради зазначив, що в Україні найнижча довіра до судів в світі, але депутати можуть це змінити.


"Адже, які б реформи ми не робили, вони розбиваються об корумповані суди. Сьогодні в Україні найнижча довіра до судів. За даними Центру Разумкова, 81% українців не довіряють судам. Це один з найгірших показників у світі. У нас є шанс це змінити", - повідомив Парубій.


Він додав, що вранці відбувся молитовний сніданок, під час якого "представники всіх конфесій молилися, щоб дати народним депутатам силу і мудрість у прийнятті рішень, які б дали Україні справедливий суд".


"Я вірю, що у нас буде достатньо сили і мудрості для прийняття надважливих рішень для України. І нехай нам допоможе Бог", - підкреслив спікер.


Раніше повідомлялося, що 1 червня засідання Верховної Ради завершилося бійкою депутатів, які посперечалися про рішення щодо перейменування міст Дніпропетровськ і Комсомольськ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?