Екс-нардеп розповів, як радник Путіна в Луганську говорив про повалення української влади
Категорія
Україна
Дата публікації

Екс-нардеп розповів, як радник Путіна в Луганську говорив про повалення української влади

Екс-нардеп розповів, як радник Путіна в Луганську говорив про повалення української влади
Джерело:  online.ua

Колишній народний депутат, луганський бізнесмен Володимир Ландик розповів, як радник президента Росії Володимира Путіна Сергій Глазьєв приїжджав до окупованого Луганська.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"У лютому 2014 року в Луганську був сходняк. Приїхали брат Королевської (Костянтин Королевський, колишній заступник міністра регіонального розвитку Російської Федерації, - ONLINE.UA) і Сергій Глазьєв, радник Путіна, який часто до нас їздив. Вони зустрілися з Єфремовим і домовилися, як ділити активи після повалення української влади в Луганську. Єфремову сказали: "Нам не потрібен Луганськ, Донецьк - ви тут будете командувати!" І розподілили: кому з місцевих бізнесменів дістануться шахти, кому сєверодонецький "Азот", - говорить він.
"У Луганську - кому універмаги, кому - ринки. І Єфремов під гарантії Путіна пообіцяв цей "переділ" своєму оточенню. А ті вірили: Путін в Луганськ увійде! І мені особисто говорили: "Перестань мочити Єфремова! Ми всі в одній команді!" Я відповідав: "У якій команді? Хлопці, я з вашої смердючої партії давно вийшов. У вас зараз не партія, а просто "паханат", бандитська організація! Ось і працюйте в своїй бандитської організації! "А вони мені: "Та ти розумієш!? Росіяни зайдуть, росіяни підуть, ми їм не потрібні, ми тут залишаємося!"А я їм пояснював: "Це війна на роки!" - додав він.
"Зустріч з Королевським і Глаз'євим пройшла в маєтку Єфремова. Все було таємно, вони не ходили ні в ресторан, ні в облдержадміністрацію - боялися, що їх запишуть. Але їх здали, і запис їхньої розмови є у Петрулевича, того, що був у нас півтора місяці главою СБУ (Олександр Петрулевич, глава управління СБУ в Луганській області з 10 березня по 15 квітня 2014 року, - ONLINE.UA)", - розповів Ландик.
"І ось як вийшло: коли в Луганськ зайшов Путін, він кинув Єфремова. Зайшла російська блатота і наша злидота, будь ласка: "Грабуйте! Вбивайте!" І у тих, хто повірив Єфремову, все відібрали, все порізали на металобрухт. А у Путіна просте виправдання: "Українська армія не пустила нас на Київ, ось я і не виконав обіцянку - форс-мажор!" (Сміється). І якщо Тихонова, Голенка, Пристюка, Кравченка заарештувати і запитати: хто ж їх в цю біду втягнув? - вони дадуть відповідь: "Єфремов!", - закінчив бізнесмен.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Єфремов здав Луганськ під гарантії від Путіна - екс-нардеп Ландик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?