Визнання Німеччиною геноциду вірмен: Туреччина не стала церемонитися
Категорія
Світ
Дата публікації

Визнання Німеччиною геноциду вірмен: Туреччина не стала церемонитися

Визнання Німеччиною геноциду вірмен: Туреччина не стала церемонитися

Туреччина оголосила про відкликання свого посла Хюсейна Карсліоглу з Німеччини, після того, як Бундестаг визнав злочини Османської імперії проти вірмен в 1915 році геноцидом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
За даними видання Bild, про це рішення поінформували державні ЗМІ Туреччини.
На голосуванні в парламенті Німеччини проти резолюції висловився лише один депутат, ще один утримався. До складу Бундестагу входять 630 депутатів.
Напередодні прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що відносинам між Туреччиною і Німеччиною буде завдано збитків в разі, якщо німецькі парламентарії проголосують за визнання геноциду вірмен.
"Туреччина - це не та країна, яку можна шантажувати, якій можна погрожувати. Відносинам, без сумніву, буде завдано шкоди, але питання про те, щоб не поважати угоду з ЄС з питань біженців, не стоїть", - заявив прем'єр Туреччини.
При цьому він нагадав про голоси 3 млн турків, які живуть в Німеччині, до яких німецькі парламентарії не повинні залишатися глухими. За його словами, голосування в Бундестазі "безглузде", оскільки те, що трапилося з вірменами на території Османської імперії в 1915 році - це "звичайні події, які можуть статися з будь-якою громадою в умовах війни".
За даними істориків, в роки Першої світової війни в Османській імперії, правонаступницею якої стала Туреччина, були вбиті до 1,5 млн вірмен.
Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив Росію в поставках засобів протиповітряної оборони бойовикам Робочої партії Курдистану, які ведуть партизанську боротьбу з турками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?