Стріляють з дахів: ОБСЄ виступила з серйозними звинуваченнями бойовиків ДНР
Категорія
Україна
Дата публікації

Стріляють з дахів: ОБСЄ виступила з серйозними звинуваченнями бойовиків ДНР

Стріляють з дахів: ОБСЄ виступила з серйозними звинуваченнями бойовиків ДНР
Джерело:  Укрінформ

Спостерігачі ОБСЄ

зареєстрували факт, коли бойовики в житлових районах Донецька вели вогонь прямо з дахів будинків. Така практика, як і будь-яке використання густонаселених районів для ведення бойових дій, категорично заборонені нормами міжнародного права.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Укрінформ

.


"У ніч на понеділок наші спостерігачі зареєстрували 105 вибухів на захід і північний захід від центру Донецька. Багато з цих вибухів сталися в Куйбишевському районі міста. Місцеві жителі їм сказали, що озброєні люди використовували дахи їх будинків, щоб звідти здійснювати постріли. Як ми виявили, це вже така загальна практика. Дозвольте мені нагадати обом сторонам, що використання щільно заселених територій як вогневих позицій або розміщення там військового обладнання є абсолютно забороненим", - розповів перший заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг.


Він навів ще один приклад, коли безпілотник ОБСЄ зареєстрував дві самохідні гаубиці "Акація" за сто метрів від житлової зони. Відразу після цього в цьому районі прогриміли два вибухи, за 200 метрів від житлової зони. Через кілька хвилин екіпаж цих гаубиць відповів спостерігачам, що вони випустили чотири заряди в північно-західному напрямку в бік Авдіївки, яка перебуває під контролем України.


За словами Хуга, на цьому тижні найбільше відчули на собі сплески насильства саме Авдіївка і контрольована так званою ДНР Ясинувата.


"У вівторок в Авдіївці спостерігачі зафіксували 227 вибухів снарядів з 152-мм артилерії, 120-мм і 82-мм мінометів, а також автоматичних гранатометів. В цей же день в Ясинуватій спостерігачі зареєстрували 113 невизначених вибухів і 46 одиночних пострілів зі стрілецької зброї", - зазначив він


Представник ОБСЄ сказав, що Авдіївка і Ясинувата є прикладом того, як відносно спокійні регіони швидко перетворюються на зону зіткнення, коли сторони протистояння підходять близько один до одного. Виходом є розведення сторін під міжнародним наглядом.


"Мінська платформа на сьогодні залишається єдиною, на основі якої ми можемо вирішувати ці питання", - додав Хуг.


Раніше повідомлялося, що

спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ оприлюднили відеодоказ ведення обстрілу проросійськими бойовиками так званої ДНР з житлової зони

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?