В Україні з'явилася вулиця на честь легенди російської опозиції
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні з'явилася вулиця на честь легенди російської опозиції

В Україні з'явилася вулиця на честь легенди російської опозиції

Відповідно до закону про декомунізацію в Луцьку перейменували вулицю Ванди Василевської - тепер вона носитиме ім'я легендарної представниці російської опозиції Валерії Новодворскої.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на розпорядження Луцької міської ради.
Крім зміни назви вулиці Ванди Василевської на вулицю Валерії Новодворської місцева влада перейменували ще 9 вулиць міста: Володарського - на Данила Шумука; Вацлава Воровського - на Павла Пащевського; Фурманова - на Олексія Алмазова; Бойка - на Євгена Сверстюка; Коротченка - на Миколи Куделі; Макаревича - Ростислава Волошина; Коцька - на Олексія Ошуркевича; Жовтневу - на Волноваську; Вересневу - на Борохівську.
Валерія Новодворська була російським політиком опозиціонером, виступала проти анексії Криму та проти режиму президента Росії Володимира Путіна.
Раніше повідомлялося, що Український інститут національної пам'яті склав інфографіку, на якій відображені зміни, які внесла декомунізація в назви міст України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?