Рада прийняла важливе рішення по пенсіонерах
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада прийняла важливе рішення по пенсіонерах

Рада прийняла важливе рішення по пенсіонерах

У Верховній Раді України прийняли важливий закон щодо  пенсійних виплат для українців.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


Відзначається, що закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій" взяли 274 голосами при 226 необхідних. Він підвищує рівень оподатковуваних пенсій з 4 350 грн до 10 740 грн, встановлює ставку оподаткування в 18% від суми перевищення 10 прожиткових мінімумів, при цьому залишаючи обмеження виплат працюючим пенсіонерам в розмірі 85% від пенсії вище 1611 грн.


"Звільняємо від оподаткування пенсії тих пенсіонерів повністю, але вносимо соціальну справедливість. Пенсії, які перевищують 10 прожиткових мінімумів для тих, що втратили працездатність, а це 10 740 грн, будуть обкладатися податком за ставкою 80%", - сказала глава Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.


Однак при голосуванні за поправку про те, щоб обкладати пенсії вище 10 740 грн податком за ставкою 80% від суми перевищення 10 прожиткових мінімумів, в залі не вистачило голосів. Замість цього, парламентарії прийняли поправку, яка передбачає обкладення перевищення за ставкою 18%.


У той же час, Южаніна зазначила, що скасовувати обмеження пенсій працюючим пенсіонерам, які отримують 85% суми виплати, не можна через збільшення дефіциту Пенсійного фонду на 2,4 млрд грн. "Тільки при прийнятті бюджету на наступний рік ми можемо розглянути питання про застосування понижуючого коефіцієнта до пенсій, які будуть виплачуватися уже з 1 січня 2017 року", - сказала Южаніна. Депутат зазначила, що понижуючий коефіцієнт застосовується до пенсій працюючих пенсіонерів, які перевищують 1611 грн.


У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його прийняття зменшить надходження до бюджету на 800 млн грн в 2016 році.


Як повідомляв ONLINE.UA, віце-прем'єр-міністр з соціальної політики  Павло Розенко заявив, що питання підвищення віку виходу на пенсію в переговорах з Міжнародним валютним фондом в даний час знято з порядку денного.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?