Українцям порадили готуватися до ще більшої ненависті росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Українцям порадили готуватися до ще більшої ненависті росіян

Українцям порадили готуватися до ще більшої ненависті росіян
Джерело:  Еспресо

Чим більших успіхів Україна досягне на шляху до євроінтеграції, і чим більше буде поважати власну державну мову, свою історію і культуру, тим більше росіяни будуть її ненавидіти.


Про це написав відомий  український журналіст і оглядач Віталій Портников, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Еспресо TV.


На думку журналіста, таке ставлення до українців у росіян формує телевізійна пропаганда і стереотипи. "Кращого пояснення того, чому президент України заборонив в'їзд на територію нашої країни російським медійним начальникам і не знайти - мерзотники буквально риють прірву між нашими країнами, допомагаючи безвідповідальним співвітчизникам знайти виправдання агресії, вбивств, тортур, руйнувань і репресій, здійснюваних Росією на окупованих територіях" , - зазначив Портніков.


Він підкреслив, що ставлення росіян до українців тільки погіршується, оскільки в 2015 році ворогом України вважали 37% опитаних Левада-центром росіян, а в 2016 році кількість ненависників зросла до 48%. "На перший погляд, це дивно. Активних бойових дій на сході України не ведеться, російська телепропаганда теж послабила свій натиск і вправляється в ненависті до Туреччини - за рік число зомбованих, які вважають ворогом цю країну, зросла в Росії з 1 відсотка до 29! Чому ж тоді така ненависть? А тому, що саме з Україною і санкціями цивілізованого світу проти путінського режиму більшість росіян пов'язує погіршення свого життєвого рівня, відсутність продуктів, неможливість купити необхідні ліки, прощання з єгипетським відпочинком і іншими радощами, на які задоволені раби проміняли свої права і свободи", - пише журналіст.


На думку Портникова, більшості жителів РФ не приходить в голову, що санкції є результатом агресії, і не санкції, а "фатальне зниження нафтових цін поставило крапку на російській "халяві". "За радянською звичкою росіяни шукають ворога не в своїй тотальної безвідповідальності, а в тих, на кого вони напали", - стверджує він.


"На сприйняття тих, хто вибирається за кордон - а таких в Росії незначна меншість - впливає погана репутація і неприємні запитання, які задають іноземці. А хто винен? Звичайно, Україна! Коли вона вже повернеться в стійло? Тоді і ставлення до неї буде таке ж тепле, як до Білорусі - найкращого друга Росії згідно з тим же опитуванням. Але це - брехлива любов: величезна частина російських городян на чолі з президентом Путіним впевнена, що ніяких України і Білорусі "ніколи не було". А ось Росія, цей випадковий огризок золотої Орди, "була завжди", - йдеться в статті.


Журналіст зазначає, що українцям варто підготуватися до того, що чим далі вони будуть віддалятися від Росії, чим більших успіхів досягатимуть у європейській та євроатлантичній інтеграції, і з чим більшою повагою ставитимуться до власної мови, історії та культури - тим більше буде ненависть росіян.


"Але це варто пережити. Тим більше, що вже через кілька десятиліть росіяни звикнуть, що Україна - це інша країна, перепишуть підручники історії і перестануть приїжджати до Києва, Одеси чи Харкова з криками "це все було наше". І ворогами нас теж перестануть вважати. Адже Польща, яка з боями і втратами відбилася від "старшого брата" і була ненависна йому все передвоєнні десятиліття, сьогодні не входить навіть в першу десятку "ворогів Росії", - резюмує Портников.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Віталій Портников аргументував, чому жителі Криму жили б краще, якби півострів залишився в складі України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?