Європа потерпає від сильних повеней: опубліковані відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Європа потерпає від сильних повеней: опубліковані відео

Європа потерпає від сильних повеней: опубліковані відео
Джерело:  BBC

У мережі з'явилися відео, на яких відображені масштаби  повеней, які захлеснули Францію  і Німеччину.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російську службу BBC.


У Франції травень 2016 став найбільш дощовим за останні 150 років. Після чотирьох днів безперервного дощу рівень води в Сені в межах Парижа піднявся на 4,15 метра вище звичайного і продовжує рости. Через повені евакуйовано більше 5,5 тис осіб, 25 тис осіб в Парижі і центральній частині Франції залишилися без електроенергії.


Відзначається, що президент Франції Франсуа Олланд заявив, що найближчим часом в найбільш постраждалих від проливного дощу районах Франції буде оголошений надзвичайний стан. При цьому, закриті деякі лінії метро, ​​Лувр закритий для відвідувачів через небезпеку повені, а в 26 департаментах Франції, в тому числі в Парижі, оголошено оранжевий рівень тривоги через зливи, які призвели до сильних повеней.




Проливні дощі не обійшли стороною і Німеччину. Щонайменше десять людей загинули в Німеччині в результаті стихії, що розбушувалася. Найстрашніший інцидент стався в невеликому баварському місті Зімба-ам-Інн, де 78-річна жінка, її 56-річна дочка і 28-річна внучка потонули в підвалі свого будинку. У цьому ж місті від повені загинув 75-річний чоловік. Ще одна 80-річна жінка була знайдена мертвою в баварському селі Юлбах.



Відомо, що сильні дощі обрушилися і на Бельгію. Багато міст, в тому числі Антверпен, Лімбург і Льєж, постраждали від повені.


Як повідомляв ONLINE.UA,  після потужної зливи в Хмельницькому вулиці міста були затоплені, а машини фактично плавали в потоках води.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?