Загострення в зоні АТО: бойовики кинули в бій диверсійні групи
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення в зоні АТО: бойовики кинули в бій диверсійні групи

Загострення в зоні АТО: бойовики кинули в бій диверсійні групи

Протягом останньої доби на  Донбасі спостерігалося загострення ситуації  - диверсійні групи бойовиків намагалися проникнути в тили сил АТО і продовжували обстрілювати позиції українських військ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook керівника групи "Інформаційний Опір" Дмитра Тимчука.
"В цілому протягом останніх кількох діб різко зросла кількість спроб проникнення ДРГ противника в тили сил АТО, а також спроб раптових обстрілів позицій українських військ силами дрібних піхотних груп бойовиків з близьких дистанцій (переважно з нейтральної зони, використовуючи "зеленку"). В середньому на добу фіксується 2-3 подібні випадки", - написав він.
Тимчук повідомив, що зростає інтенсивність так званої "війни малих груп". Так, в районі Світлодарської дуги (передові позиції на південь від Луганського і на південний захід від Світлодарська) бойовики в темний час доби силами 2-х вогневих груп, під прикриттям вогню 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів, з "нейтралки" обстріляли передові позиції сил АТО зі стрілецького озброєння і ручних, а також підстовбурних гранатометів.
В результаті зіткнення терористи були змушені відійти в сторону н.п. Нижнє Лозове. На цій же ділянці (на південь від Світлодарська) бойовики двічі вели вогонь з замаскованих позицій з БМП-1. На протилежному фланзі Світлодарської дуги, на південь від Троїцького, також мала група противника під прикриттям гранатометів і великокаліберних кулеметів намагалася атакувати позиції сил АТО.
В районі н.п. Станиця Луганська, використовуючи "зеленку" вздовж річки Сіверський Донець, відразу кілька снайперських груп бойовиків, діючи під прикриттям спеціальних піхотних вогневих груп (82-мм міномети і АГС-17, вогневі групи займають позиції в передових опорних пунктах бойовиків), намагаються в темний час доби зближуватися з передовими позиціями сил АТО і відкривати прицільний вогонь. Також снайперські обстріли ведуться і в денний час.
Раніше повідомлялося. що  українським військовим під вогнем артилерії вдалося встановити збитий бойовиками український прапор на найвищій вежі шахти Бутівка в окупованому Донецьку.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?