Чиновник ООН з'їздив до бойовиків ДНР і видав скандальний звіт: РосЗМІ в захваті
Категорія
Політика
Дата публікації

Чиновник ООН з'їздив до бойовиків ДНР і видав скандальний звіт: РосЗМІ в захваті

Чиновник ООН з'їздив до бойовиків ДНР і видав скандальний звіт: РосЗМІ в захваті
Джерело:  online.ua

Помічник Генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович, який недавно побував "в гостях" у сепаратистів Донбасу, заявив, що українські спецслужби нібито влаштували кілька секретних в'язниць і проводять тортури затриманих бойовиків так званої ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю в The Times.
«У деяких областях ігнорування прав людини Києвом набуло повсякденного та системного характеру, і з цим терміново треба щось зробити», - йдеться в статті.
Крім того, в доповіді Шимоновича задокументовані «сотні випадків незаконного затримання, тортур і жорстокого поводження із затриманими як проросійськими збройними угрупованнями, так і українськими силовиками».
Ця доповідь викликала справжній фурор у російських пропагандистів, які негайно розтиражували її, розфарбувавши кривавими фарбами.
«ООН звинуватила владу України в масових тортурах», - йдеться в заголовку Lenta.ru.


При цьому в тексті самої статті немає ні слова про звинувачення ООН - йдеться лише про випадки, задокументовані в доповіді Шимоновича.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовики ДНР влаштували собі цинічний піар, скориставшись візитом помічника генсека ООН до Донецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?