Вибори на окупованому Донбасі: стали відомі умови України
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на окупованому Донбасі: стали відомі умови України

Вибори на окупованому Донбасі: стали відомі умови України
Джерело:  online.ua

Представники України в Мінській переговорній групі наполягають: вибори на окупованих територіях Донбасу повинні проходити виключно під контролем Центрвиборчкому України, а жителям цих регіонів необхідно дати можливість голосувати за їхнім теперішнім місцем проживання.
Про це в своєму блозі на ONLINE.UA розповів Олександр Михельсон з посиланням на свої розмови з учасниками переговорної групи і віце-прем'єром Павлом Розенком.
«Я говорив з одним з нових членів переговорної групи в Мінській контактній групі, з пані Ольгою Айвазовською, главою мережі «Опора». Вона мені сказала абсолютно чітко, що Україна наполягає (і тут немає варіантів взагалі), на тому, що вибори, якщо вони навіть будуть, і навіть на місцевому рівні (а передбачаються місцеві вибори в так званих окремих районах, на окупованих територіях), то вони повинні бути за наказом ЦВК України, під контролем ЦВК України і рахувати буде ЦВК України», - заявив він.
Окремо блогер підкреслив, що український віце-прем'єр Павло Розенко, який нещодавно займав пост міністра соцполітики, заявив, що з окупованих територій виїхали 1 мільйон 780 тисяч осіб.
«Виникає питання - як ці люди будуть голосувати? Знову-таки, пані Айвазовська пояснила мені, що зараз українська сторона на переговорах у Мінську просуває дуже просту, елементарну навіть річ - нехай ці люди голосують дистанційно», - розповів Михельсон.
За його словами, в Києві наразі проживає близько 400 тисяч мігрантів з Донбасу.
«Нехай їм будуть створені дільниці для голосування, нехай вони голосують, нехай їхні голоси будуть враховані. У цьому немає нічого дивного, нового і дивовижного, тому що так само голосують громадяни і на закордонних дільницях», - переконаний він.
Водночас бойовики виступають категорично проти таких умов.
«Проти всього цього категорично виступають так звані лідери так званих ДНР і ЛНР. Вони кажуть, що ні, голосувати повинні тільки ті, хто зараз проживає там. Ну, це зараз десь два мільйони з чотирьох, які були до війни. Вони (ватажки бойовиків - Ред.) стверджують, що нехай ці люди голосують там (на Донбасі - Ред.), і тільки ті, хто там живе», - резюмував Михельсон.
Повний текст блога Олександра Михельсона читайте на ONLINE.UA — ДНР-ЛНР выбрали путь самоубийства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?