У союзній Путіну країні бунтують через брак їжі: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У союзній Путіну країні бунтують через брак їжі: опубліковано відео

У союзній Путіну країні бунтують через брак їжі: опубліковано відео
Джерело:  Комерсант

У столиці Венесуели, влада якої традиційно дотримується проросійського курсу і підтримує дії президента РФ Володимира Путіна, в ніч на п'ятницю пройшли масові протести, викликані браком продовольства.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на КоммерсантЪ.
За інформацією видання El Nacional, заворушення в Каракасі почалися після того, як люди, що стояли в черзі за продовольством, побачили, що машину з рисом і цукром зупинили службовці національної гвардії і перенаправили її до відділення Комітету з розподілу, через який продовольство продається за фіксованими цінами.
З криками "Ми хочемо їсти!", "Ми голодні!", "Ми у відчаї!" мітингувальники перекрили рух на одному зі столичних проспектів. Підрозділи національної гвардії і поліції спробували розігнати людей, застосувавши сльозогінний газ.
Крім того, в переговори з мітингувальниками намагалися вступити представники міської влади. В результаті від дій правоохоронних органів постраждали представники місцевої преси. За неофіційними даними, після бунту були затримані щонайменше 13 людей.



Нагадаємо, для Венесуели традиційно характерні проросійський курс і антиамериканська риторика. Росія в свою чергу активно підтримує режим президента Венесуели Ніколаса Мадуро, а Володимир Путін навіть подарував йому бронзовий бюст Уго Чавеса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?