Ватажків ЛНР і ДНР зачепила зміна Радою Конституції
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажків ЛНР і ДНР зачепила зміна Радою Конституції

Ватажків ЛНР і ДНР зачепила зміна Радою Конституції
Джерело:  online.ua

Ватажки бойовиків ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький висловилися проти змін до Конституції України, ухвалених Верховною Радою 2 червня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сепаратистський сайт.
Ватажки бойовиків в спільній заяві відзначили, що прийнятий президентський законопроект № 4734 "Про судоустрій і статус суддів" повинен бути узгоджений з незаконними угрупованнями.
"У Комплексі заходів чітко прописано узгодження всіх нормативно-правових актів з представниками ДНР і ЛНР. За півтора року ми представили масу варіантів проектів конституційних змін і законопроекту про вибори, але реакції від української сторони немає і до цього дня. При цьому український парламент виносить на розгляд і навіть приймає якісь закони, анонсує прийняття змін до конституції, нібито в рамках реалізації Мінських угод, що в реальності є відвертою брехнею", - йдеться в повідомленні бойовиків.
Захарченко та Плотницький відмовилися проводити місцеві вибори в окупованих районах Донбасу за українськими законами, які не були з ними узгоджені. Також бойовики заявили, що вважають зміни в Конституції України в частині правосуддя грубим порушенням Мінських угод.
"Ухвалення змін до Конституції України, не погоджених з ДНР і ЛНР, ми будемо вважати грубим порушенням Мінських угод, що, в свою чергу, ускладнить обговорення інших пунктів домовленостей, в тому числі і контроль кордону ЛДНР з Російською Федерацією", - стверджують ватажки так званих ДНР і ЛНР.
Раніше повідомлялося, що ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко заборонив в'їзд на територію окупованого Донбасу українському мільярдерові Рінату Ахметову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?