В ООН зробили резонансну заяву про вибори на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН зробили резонансну заяву про вибори на Донбасі

В ООН зробили резонансну заяву про вибори на Донбасі
Джерело:  interfax.com.ua

Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович заявив, що через порушення прав людини на окупованих територіях Донбасу можливість проведення там демократичних виборів під сумнівом.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"У першу чергу основоположні права і свободи обмежені для 2,7 млн ​​осіб, які проживають в районах, підконтрольних незаконному збройному формуванню. Це обмеження їх свободи, вираження поглядів, мирних зібрань та об'єднань і відсутність можливостей для протилежних поглядів. Це викликає сумніви в можливості проведення вільних і чесних виборів в цих районах, поки ситуація не поліпшиться", - сказав Шимонович на прес-конференції в Києві в п'ятницю після оприлюднення доповіді Управління ООН з прав людини.
"Тільки повага до громадянських і політичних прав може наблизити і до проведення виборів, результати яких можуть бути визнані", - додав він.
Нагадаємо, с початку конфлікту на Донбасі загинули 9 тисяч 371 особа і 21 тисяча 523 були поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?