США підтримали Україну: підписано важливу угоду
Категорія
Економіка
Дата публікації

США підтримали Україну: підписано важливу угоду

США підтримали Україну: підписано важливу угоду

У п'ятницю, 3 червня, уряди США та України підписали угоду про надання Києву кредитних гарантій обсягом $1млрд.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів України.
Від української сторони документ підписав міністр Олександр Данилюк, від американської - посол США Джеффрі Пайєтт і уповноважений представник місії USAID Джоель Сандефур.
"Кошти будуть використані на соціальний захист найбільш вразливих українців від впливу економічних чинників, в тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня", - йдеться в повідомленні відомства.
Ця гарантійна угода є частиною дво- і багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування) і відображає збільшення підтримки економічних реформ українського уряду. Угода покликана також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу.
Кошти в розмірі $1 млрд, які будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, надійдуть до загального фонду державного бюджету. Ці кошти будуть використані на соціальний захист найбільш вразливих українців від впливу економічних чинників, в тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня.
Раніше глава Мінфіну Олександр Данилюк заявляв, що не має наміру найближчим часом знижувати податки, а збирається домагатися максимального ефекту від вже проведених реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?