У Міноборони назвали число військових РФ, загиблих на Донбасі в травні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони назвали число військових РФ, загиблих на Донбасі в травні

У Міноборони назвали число військових РФ, загиблих на Донбасі в травні

В результаті загострення ситуації на Донбасі в травні російські військовослужбовці першого армійського корпусу зазнали значних втрат.
Про це розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
За його словами, уздовж всієї лінії зіткнення зберігається складна ситуація, де російсько-терористичні війська намагаються відтіснити сили АТО з займаних позицій.
"Російська Федерація сьогодні не має наміру врегулювати ситуацію мирним шляхом в рамках виконання "мінських угод", - підкреслив представник розвідки.
"Свідченням цього є повернення більшої частини важкого озброєння до лінії зіткнення, продовження обстрілів з забороненої зброї, проведення штурмової діяльності", - зазначив він.
Росія продовжує перекидати зброю і військову техніку на тимчасово окуповану територію Донбасу.
За даними ГУР, за тиждень залізничними та автомобільними шляхами були доставлені 2,500 тонн пального і більше 160 тонн боєприпасів, 9 одиниць РСЗО "Град", 2 САУ "Акація", 36 танків Т-72 і 6 бойових броньованих машин.
"Активізація Російською Федерацією бойових дій на донецькому, маріупольському і Волноваському напрямках призвела до значних втрат російських військовослужбовців першого армійського корпусу. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, втрати противника в травні цього року становлять 180 осіб загиблих і близько 190 поранених", - повідомив Скібіцький.
Він зазначив, що 80 загиблих і 70 поранених є громадянами Росії, з яких понад 30 загиблих - кадрові російські військовослужбовці, в основному з підрозділів спеціального призначення.
У ГУР Міноборони зазначають також активізацію повітряної розвідки противника:
"На противагу динаміці квітня місяця, коли було скоєно 60 вильотів ворожих БПЛА, в травні вже було зафіксовано 109 польотів безпілотних засобів", - зазначив Скібіцький.
"Тільки за поточний тиждень сталося 30 вильотів БПЛА, з яких три були здійснені з території РФ", - додав він.
Нагадаємо, за даними ООН, з початку конфлікту на Донбасі загинули 9 тисяч 371 особа і 21 тисяча 523 були поранені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?