Які гриби вони їдять: в Україні жорстко розкритикували доповідь ООН про тортури
Категорія
Україна
Дата публікації

Які гриби вони їдять: в Україні жорстко розкритикували доповідь ООН про тортури

Які гриби вони їдять: в Україні жорстко розкритикували доповідь ООН про тортури

Український журналіст Юрій Бутусов жорстко розкритикував статтю видання The Times, яке, посилаючись на звіт помічника Генсека ООН з прав людини Івана Шимоновича, заявило про тортури, які нібито мали місце щодо полонених бойовиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.
«На цю брехню треба відреагувати негайно. Хто в курсі, які гриби вживає хорватський дипломат Іван Шимонович з офісу ООН, який заявив, ніби Україна реалізовує програму тортур проти "учасників проросійських повстанських груп"?» - обурюється Бутусов.
Крім того, він підкреслив, що «стаття журналіста Максима Таккера (опублікована в The Times) суперечить фактам і сама себе спростовує».
Зокрема, український журналіст звернув увагу на фотографію, якою була проілюстрована стаття.
«Фотографія підписана - "Офіцер української спецслужби стоїть біля монітора, що показує майора російської армії, затриманого на вихідних". Пан Таккер, це фотографія затримання майора ЗС РФ Старкова від липня 2015 року», - нагадав він.
Бутусов підкреслив, що «Старкова торік уже обміняли на нашого полоненого офіцера».
«Старков заявив, що його в полоні ніхто не катував, ставилися нормально, ніяких тілесних ушкоджень у нього немає. Чи не здається вам, що ця фотографія спростовує текст статті?» - написав він.
У той же час, зазначив журналіст, «на жаль, Іван Шимонович з офісу ООН чомусь не вважав за можливе проїхатися по підвалах Донецька і Луганська, чомусь не згадав, що на Донбасі окупаційна російська армія і найняті РФ бойовики вбивали і катували українських полонених і мирних жителів, викрадали українських громадян і вивозили в РФ».
«Чомусь на адресу Кремля у офісу ООН не знайшлося ніяких критичних зауважень. Неначе це Україна розв'язала війну і вторглася на територію Росії. Гей, офіс ООН - а коли проїдете по російських в'язницях, коли дасте оцінки масовим вбивствам українських громадян російською армією і російськими терористами?» - підкреслив він.
Варто додати, що пост Бутусова викликав чималий резонанс в мережі, за кілька годин він зібрав десятки коментарів, безліч перепостів і більше сотні публікацій.
Зокрема, Галина Прокопчук, коментуючи повідомлення, запропонувала: «Народ, ви спочатку розберіться, хто такий цей Таккер. Це наш рідний київський кореспондент. Який друкується в зарубіжних виданнях. Годується з рук Кремля».
«Тут не тільки журналісти повинні висловитися - тут має реагувати МЗС», - вважає Christina Dobrovolska.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в соцмережах висміяли заяву помічника генсека ООН Івана Шимоновича про те, нібито українські спецслужби влаштовують тортури над затриманими бойовиками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?