Прокурор назвав Мессі "босом кримінальної структури"
Категорія
Спорт
Дата публікації

Прокурор назвав Мессі "босом кримінальної структури"

Прокурор назвав Мессі "босом кримінальної структури"
Джерело:  online.ua

Державний прокурор Маріо Маза, який є обвинувачем у справі Ліонеля Мессі, вважає аргентинського футболіста "босом кримінальної структури".
Як повідомляє ONLINE.UA, про це прокурор заявив в коментарі газеті Marca.
"Я не хочу вважати Мессі злочинцем, але все виглядає так, що Мессі є босом кримінальної структури", - сказав Маріо Маза.
Прокурор вважає, що Мессі знає набагато більше, ніж сказав в суді, і переконаний, що футболіст не міг не знати про податкові махінації. А Ліонель і його батько звинувачуються в трьох податкових злочинах. Зокрема, в період з 2007 по 2009 рік Мессі ухилився від сплати податків в розмірі €4,1 млн.
"На створення дуже складної структури здатні тільки фахівці в цій області. І Мессі не міг не бути в курсі цієї ситуації", - вважає Маза.
"Коли ви купуєте житло і не знаєте будь-яких питань, ви йдете до нотаріуса за роз'ясненнями, який вам все розповість. Точно так же і при підписанні контракту", - підкреслив прокурор.
Тепер аргентинець буде змушений повернути податки в іспанську скарбницю. Але найголовніше - Мессі загрожує реальний тюремний термін. Державний прокурор вимагає по 22 місяці в'язниці для Мессі і його батька, тоді як обвинувач у справі вимагає півтора року в'язниці для Хорхе Мессі, але не притягнення до відповідальності для самого футболіста.
Дивіться: Мессі забив 500-й гол у кар'єрі: опубліковано відео
Сам Мессі в суді заявив, що ні про що не знав, а просто грав у футбол.
"Ні про що таке ніколи не питав батька. Як він сам вже говорив раніше, я довіряв це питання йому і юристам. Нічого про це не знав, просто грав в футбол. Не знав, що був членом або тим більше менеджером компанії в Уругваї, просто підписав документ, оскільки мене про це попросив батько. Мені було відомо тільки те, що я даю згоду на участь в рекламі, фотосесії та інших акціях зі спонсорами. Пам'ятаю, як ми ходили до нотаріуса, але мені було лише 18 років, коли я поставив підпис. Можете собі уявити, наскільки для мене це було чуже. Більше нічого про це невідомо", - стверджує Мессі.
Батько футболіста Хорхе Мессі також заявив, що його син не має відношення до махінацій.
"Я хотів полегшити життя своєму синові. Я займаюся паперами, а він думає тільки про футбол. Ліонель нічого не знав ні про які компанії, які були створені, ні про контракти - він просто підписував їх, не читаючи", - заявив Хорхе Мессі.
Рішення суду очікується сьогодні, 3 червня.
Як раніше повідомляв ONLINE.UA, Мессі втрапив у новий податковий скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?