Порошенко поспілкувався з журналістом, який готував на нього компромат
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко поспілкувався з журналістом, який готував на нього компромат

Порошенко поспілкувався з журналістом, який готував на нього компромат
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко відповів журналісту Дмитрові Гнапу, який готував програму про офшори українського лідера, і розповів про законність фінансових операцій зі своєю власністю.
Про це глава держави заявив на прес-конференції, трансляцію якої веде ONLINE.UA.
"Ніякого офшорного скандалу не було. Було професійне журналістське розслідування, знайшли кілька фактів. Факт перший - що була зареєстрована компанія, яка займалася виведенням грошей з України, вони мали докази, які показали глядачам», - зазначив Порошенко, відповідаючи на питання Гнапа, який з гумором зазначив, що серед журналістів вже почали укладати парі про те, чи отримає він слово на президентській прес-конференції.
За словами глави держави, його «компанія не мала банківських рахунків, ніяких переказів не було і не могло бути, компанія була створена з однією метою - передачі активів президента Порошенка в сліпий траст, щоб відокремити владу від бізнесу, що я і обіцяв».
«Інформація про те, що були відкриті рахунки і перераховані гроші, не відповідає дійсності. Далі, говорилося про те, що ця операція була зроблена без відповідної ліцензії. Були наведені докази, що до реєстрації і до передачі активів були отримані відповідні відповіді від НБУ, від Мінекономіки, які заявили, що ліцензія не потрібна», - додав президент.
Крім того, він підкреслив, що «все це проходило через юристів на Кіпрі, які змушені спростовувати нібито кіпрську юристку, яку професійна команда використовувала для коментарів, але яка говорила, що не бачила документів, і виявилася російського походження і любителька Путіна».
«Ще були твердження, що ніякої передачі Ротшильду не було. Щоб прокоментувати це, Ротшильд змушений був зробити заяву особисто. Всесвітньо відома компанія Бейкер Маккензі зробила заяву, за яку несе юридичну відповідальність. Дмитре, рахунки не відкривались, гроші не виводилися. В траст власність передана, і все це ефективно функціонує", - резюмував глава держави.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представники Петра Порошенка дали нові пояснення щодо офшорного скандалу, пов'язаного з фондом "Прайм Ессетс Кепітал", і звинуваченнях у виведенні грошей за кордон, всупереч прямій забороні Нацбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?