СБУ прокоментувала звіт ООН про тортури в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ прокоментувала звіт ООН про тортури в Україні

СБУ прокоментувала звіт ООН про тортури в Україні

Співробітники Служби безпеки України діють в рамках законодавства, а тому про існування  секретних в'язниць на території держави, в яких катують бойовиків так званої ДНР, не може бути й мови.


Про це заявила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.


Дану заяву в СБУ зробили у відповідь на звинувачення генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича, який недавно побував "в гостях" у сепаратистів Донбасу і оголосив інформацію про те, що українські спецслужби нібито влаштували кілька секретних в'язниць і проводять тортури затриманих бойовиків.


Гітлянська зазначила, що 3 червня відбудеться зустріч Івана Шимоновича і голови СБУ Василя Грицака, де, серед іншого, обговорюватиметься і це питання.


Нагадаємо, в доповіді Шимоновича йдеться про зміну тенденції: якщо в 2014-му і в на початку 2015 року фіксувалися такі випадки за участю добровільних батальйонів, то з другої половини 2016- го, в основному, застосовувалася СБУ. В інтерв'ю виданню The Times Шимонович раніше вказав на п'ять секретних в'язниць української Служби безпеки.


Як повідомляв ONLINE.UA,  користувачі соцмереж посміялися над доповіддю генсекретаря ООН з прав людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?