Українці мають рацію: в Росії погодилися, що в країні живуть раби
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці мають рацію: в Росії погодилися, що в країні живуть раби

Українці мають рацію: в Росії погодилися, що в країні живуть раби

Росіянам досить жити в тіні корони  президента Росії Володимира Путіна, і тому його режим є таким стабільним.


Про це заявив відомий  російський блогер, сатирик і письменник Віктор Шендерович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю  Журналу Марії Ноель.


"Україна - країна, яка зшита з шматків трьох імперій. Тому в Україні, в українців не може бути гена і імперія для них це щось свідомо вороже, будь-яка - польська, австро-угорська, російська, німецька... яка ще - третій Рейх ? Це для них - щось вороже їх державі", - зазначив сатирик.


Також він пояснив, що росіяни "надзвичайно інфіковані імперською ідеєю і саме це робить становище Путіна внутрішньо таким стабільним. У російської матриці ось це злиття себе з державою, класика нашої ментальності - це кріпаки поміщика Кирила Петровича Троєкурова з "Дубровського", які відчували себе відмінно, тому, що у них такий крутий пан, від якого всі тремтять. Їх самих пороли, вони самі були ніхто. Але пан у них був крутий. І вони абсолютно щиро пишалися. Ось ми такі кріпосні Кирила Петровича Троєкурова. ми самі в д***мі, в злиднях, живемо мало, погано, принизливо; у нас будь-якого можна відшмагати, закону немає, права немає, але який пан! Як він трепету навів на оточуючих! Бояться-то як його!", - розповів Шендерович.


Блогер підкреслив, що більшості росіян досить жити в відсвіті корони Володимира Путіна. "Більшість абсолютно щиро пишається цим. Це те, що називається матриця. Це така ідентифікація себе не з власними правами, ні з правами людини, ні з власною гідністю, рівнем життя, якістю життя, тривалістю життя, освітою, медициною і т.д. Чи не від цього відраховуємо. Традиційно відраховуємо від крутизни пана. Тому радянські люди страшно пишалися тим, що ми вставили Америці-Куба. Ось нас це страшно збуджувало. Чого Куба? Ковбаси немає, хліба немає, молока, але ракети на Кубі - це було справою, яка представлялася як гідність", - сказав він.


"...це матриця. І тому звичайно українці справедливо вважають нас рабами, виходячи з європейської парадигми ми раби і є, ну не раби може бути в буквальному сенсі, раби в Північній Кореї і в Туркменістані, а ми - холопи", - резюмував Віктор Шендерович.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше сатирик пояснював, що  західні санкції стали ножем у горла Володимира Путіна, який робить все можливе для їх скасування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?