ЗМІ дізналися крайній термін вирішення питання щодо безвізового режиму для України
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися крайній термін вирішення питання щодо безвізового режиму для України

ЗМІ дізналися крайній термін вирішення питання щодо безвізового режиму для України

Рішення щодо  безвізового режиму з Україною, Грузією, Косово і Туреччиною приймуть як тільки буде запроваджений механізм припинення безвізового режиму для тих країн, з якими він вже існує.


Про це заявило дипломатичне джерело в Брюсселі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


Як розповіло джерело, рішення щодо безвізового режиму для України буде прийнято безперечно, і тимчасові рамки прийняття рішення для України будуть обмежені вереснем. "Ніхто не говорить про навмисне зволікання. Але є країни, які бажають мати механізми, які можна було б застосувати в разі необхідності", - зазначив співрозмовник агентства.


Також відомо, що українське питання буде розглянуто на засіданні візової робочої групи 14 червня. "Ми ще не дійшли до рівня Комітету постійних представників (COREPER)", - деталізував дипломат.


Коментуючи інформацію про те, що на цьому тижні COREPER не зміг прийняти рішення по Грузії, він зазначив, що обговорення цього питання також триває. "Але першим повинен бути механізм припинення", - підкреслив він.


Як повідомляв ONLINE.UA,  можуть виникнути затримки у введенні безвізового режиму з Україною через велику кількість нелегальних мігрантів в Європі.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?