В Естонії прийняли несподіване рішення по фільму з пропагандою ДНР
Категорія
Україна
Дата публікації

В Естонії прийняли несподіване рішення по фільму з пропагандою ДНР

В Естонії прийняли несподіване рішення по фільму з пропагандою ДНР
Джерело:  Postimees

В Естонії прийняли рішення про показ пропагандистського фільму "Часи Донбасу", знятого  проросійськими бойовиками.


Про це заявив міністр культури Естонії Індрек Саара, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Postimees.


Відзначається, що посол України в Таллінні Віктор Крижанівський робив письмове звернення до естонської влади з проханням про недопущення показу фільму італійського режисера Сари Реджінеллі "Часи Донбасу". У зверненні він акцентував увагу на тому, що журналістка нелегально відвідала тимчасово контрольовану російською армією і проросійськими бойовиками територію Донбасу.


"Цей фільм є частиною ідеологічної гібридної війни Російської Федерації. Він націлений на просування нелегальних сепаратистських угруповань в східній частині України і покликаний спростовувати російську військову агресію проти моєї країни", - писав посол.


Також Крижанівський нагадував про дружні стосунки між Україною і Естонією і висловлював надію на те, що уряд Естонії не допустить показу фільму. У свою чергу, естонський міністр дозволив показ пропагандистського фільму і висловив упевненість, що "двосторонні дружні зв'язки, засновані на конструктивній співпраці, продовжаться і надалі".


"Естонія як демократична правова держава поважає свободу слова як одну з основних свобод, за умови, що це не суперечить чинному законодавству і не є засобом розпалювання ворожнечі і насильства", - йдеться в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA, відомий російський режисер  Володимир Бортко вирішив поїхати на окупований Донбас для зйомок фільму про бойовиків ДНР і ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?