У мережі посміялися над новим пам'ятником "зеленому чоловічкові" в Криму: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У мережі посміялися над новим пам'ятником "зеленому чоловічкові" в Криму: опубліковано фото

У мережі посміялися над новим пам'ятником "зеленому чоловічкові" в Криму: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

Білоруський журналіст і публіцист Вадим Довнар, що живе і працює в Україні, різко прокоментував  пам'ятник російським окупантам Криму, який встановили в Сімферополі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.


На думку Довнара, новий пам'ятник "ще більш брехливий, ніж попередні". Він написав, що попередній пам'ятник окупантам, який встановили в Бахчисараї, хоча і був з непропорційною тулубу головою, тримав в дивній позі кота, але все ж мав певне відношення до прототипу. "Є відома фотографія, де хлопчик простягає солдату кота, а боєць приймає його. Правда, при установці композиції на хлопчику вирішили з економити, немає ніякого хлопчика поруч з ідолом. Але сама ситуація, повторимося, була", - зазначив журналіст.


"Ввічливому" в Сімферополі пощастило більше. У нього і кіт, якого, очевидно, безпеки заради автори вирішили поставити на землю. І дівчинка, простягає збройному іноземцю квіти, мимоволі нагадуючи кінохроніку середини минулого століття. Ось, правда, скільки не шукав, не знайшов на численних фотографіях лютого-березня 2014 в реальності нічого схожого. Хоч трохи на таку композицію автора могла надихнути ситуація, коли величезні гвоздики оберемком закидають в кузов вантажівки здорові мужики... (Не самооборонівці, нє?) Але це вже дуже розвиненою фантазією треба володіти", - написав Вадим Довнар.


Публіцист підкреслив, що "Куди простіше було "зняти" балаклави з образів, хоча майже всі "прототипи" ховали обличчя. Реальні "ввічливі зелені" запам'яталися з автоматами напоготові, на грудях? Не біда - після творчого осмислення агресори постають розслабленими, "стволи" за спиною. Просто няши. Упевнений, що після офіційного відкриття пам'ятника буде маса туристів, охочих побачити це диво скульптурного творчості. А оскільки у місцевих "грошей немає", але вони тримаються, слід за це гроші брати. Само собою, сервіс такий-сякий в районі створити, кафе, сувеніри і т.д. Дана ініціатива в такому випадку, не сумніваюся, буде підхоплена і містами, селами, де і не ступала нога "чоловічків". Але яке це має значення взагалі, коли створюється міф? Новим пам'ятників - бути!"


"Дарую ідею нового архітектурного комплексу: широко усміхнені "зелені чоловічки" з численними відзнаками "Великої Росії", з величезними прапорами "піднялася з колін". Цілі групи кримчан будуть засівають їх шлях трояндами. І найщасливіша кримськотатарська сім'я на передньому плані. Вчіться брехати з розмахом, якщо вже правда - це не про вас", - резюмував журналіст.


Користувач Саша Рябченко прокоментував запис: "Помічено дуже справедливо. Ще дідусь Геббельс говорив: "Чим нахабніше брехня, тим більше в неї повірять".


Як повідомляв ONLINE.UA,  пам'ятник окупантам в Сімфереполе відкрили до Дня Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?