Бойовик Стрєлков жорстко пройшовся по Путіну і навіть сховав його портрет
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовик Стрєлков жорстко пройшовся по Путіну і навіть сховав його портрет

Бойовик Стрєлков жорстко пройшовся по Путіну і навіть сховав його портрет
Джерело:  online.ua

Екс-ватажок бойовиків так званої ДНР Ігор Стрєлков- Гіркін  розповів, що портрет президента Росії Володимира Путіна, який раніше висів на стіні, припадає пилом в шафі у його кабінеті.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Znak.


"Бачите шафу в кутку кабінету? Ось за ним стоїть портрет Володимира Путіна, запилений, а раніше він висів на стіні над столом. Він висів до початку сирійської авантюри, але він висів не тому, що я люблю Володимира Путіна і вважаю його найкращим керівником в країні, а тому, що поки йшла війна і була надія, що він буде її вести як верховний головнокомандувач, а не як капітулянт-пораженець, я готовий був його сприймати як верховного головнокомандуючого", - говорить він.


"Але зараз Путін йде шляхом Мілошевича, один в один. У нього ще є час звернути з цього шляху, але поки він по ньому марширує. Якщо він зверне з цього шляху, якщо ми побачимо Путіна зразка 2014 року і при цьому буде виконано ряд умов, тоді я можу його знову підтримати", - додав бойовик.


"Коли в 2014 році Путін різко змінив зовнішній і внутрішній політичний курс, він повинен був одночасно провести зміну кадрів. Єгор Просвірнін мене завжди страшно критикує, але просто цю цитату Сталіна пам'ятають все: «Кадри вирішують все». Якщо саме потрібну і корисну справу доручити мерзотнику і пройдисвіту, він обов'язково вкраде, прогавить, продасть. У Путіна команда беззмінна. частина кооптована з єльцинських часів, частину він сам зібрав зі свого кооперативу, з товаришів по татамі і підворіттях. Ця команда здатна тільки красти і нічого більше", - продовжив він.


"Я був впевнений, що почнеться процес кадрового оновлення, що він буде збирати під нові завдання дієздатну команду, тому що протистояти Заходу навіть в політичному плані неможливо, коли діти міністра закордонних справ вчаться у Великобританії, коли власні діти живуть в Голландії, коли у головної людини по Україні колишня сім'я живе в Лондоні. Не можна воювати проти супротивника, маючи в якості виконавців потенційних шпигунів. Хоча, думаю, там не тільки потенційні є", - вважає Гіркін.


"Але цього не сталося. А не можна на легковому автомобілі, який призначений для прогулянки по автобану, їхати за грибами в дощ. І тепер ця легкова машина загрузла, а він не хоче з неї вилазити. Не знаю, чи боїться він з неї вилізти або не розуміє необхідності, але він в ній сидить і повільно тоне в болоті", - розповідає він.


"Далі. Коли ми вступили в протистояння з Заходом, нам треба було врівноважити політику і економіку. Якщо ми будуємо зовнішньополітичний суверенітет, нам потрібен і економічний суверенітет, якщо ми від нього відмовляємося, то про незалежність не може йти й мови. Труба не може бути незалежною. Треба було або почати перебудову економіки, або розвернутися назад і повернути політику відповідно до економіки. У нас же політика і економіка йдуть в різні боки, і в результаті ми не йдемо нікуди, а тупцюємо на місці і просто програємо і тут, і там", - говорить колишній ватажок ДНР.


"Вони зараз ведуть політику Тришкіна жупана: продірявився один шматок, вони відрізають інший і зашивають. Але каптан скорочується, всюди діри. Дві війни, в які ми наполовину влізли, а наполовину вилізли. Одну війну могли виграти клацанням пальців, але злякалися. Полізли в іншу війну, зрозуміли, що війну там не виграти, але ногу в капкані залишили. Контингент наш там росте, і вся сирійська армія Асада у нас на постачанні. і немає структурних реформ і навіть розуміння, що вони необхідні. Дістали зі схованки Кудріна - а раптом він створить диво? А це неможливо", - закінчив він.


Нагадаємо,  Стрєлков-Гіркін розповів, що має намір прийти до влади, взявши її в умовах кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?