У Луценка розповіли про майбутні реформи в прокуратурі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луценка розповіли про майбутні реформи в прокуратурі

У Луценка розповіли про майбутні реформи в прокуратурі
Джерело:  Голос Америки

Заступник генерального прокурора з питань реформ Валентина Теличенко  розповіла, що Юрій Луценко збирається провести масштабну очистку прокуратури, а також поповнити ряди відомства співробітниками з високими моральними та професійними якостями.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.


«Перше: буде очищення, і сотні прокурорів втратять свої посвідчення, втратять свої посади. Друге: буде проведено такі конкурси на заміщення цих новоутворених вакансій, які дозволять принести нову кров, нових людей, порядних і фахівців», – зазначила Теличенко.


Вона також висловила надію, що системі вдасться позбутися корупціонерів і зберегти професіоналів, яких, нині, у відомстві не менше 30%, а також повернути чесних досвідчених прокурорів, які мусили йти з роботи, "бо не можна було працювати за керівництва Ріната Кузьміна".


"Сьогодні порядна людина соромиться признатися, що вона прокурор... Натомість покидьки роблять пальці віялом і розповідають, що я – прокурор, море розступися. Це дуже нездорова ситуація", – визнала заступник генпрокурора.


Адвокат Теличенко відома своїми резонансними справами: Тимошенко, Луценка, Гонгадзе. Тепер колишній підзахисний, а нині генпрокурор покликав її реформувати цю одну з найбільш корумпованих силових структур.


Вона каже, що зроду не мріяла про цю посаду, а на пропозицію Юрія Луценка спершу відповіла відмовою:


«Юрій Віталійович знайшов ті слова, якими мене переконав. Він таки зачепив мене, коли сказав: «Правильно, ти відмовишся від посади і будеш, сидячи перед своїм скайпом, розказувати журналістам, що я зробив не так, що треба зробити інакше, чому в мене не йдуть реформи». Це було влучно сказано, я зрозуміла, що якщо я відмовлюся, то кривого слова про проблеми в прокуратурі я не матиму права сказати».


Нагадаємо,  Луценко запропонував своїм заступникам Юрію Севруку, Олегу Заліско та Роману Говде написати заяви про відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?