Смерть легенди: з'явилося відео кращих нокаутів Мохаммеда Алі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Смерть легенди: з'явилося відео кращих нокаутів Мохаммеда Алі

Смерть легенди: з'явилося відео кращих нокаутів Мохаммеда Алі
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилася добірка відео з найяскравішими нокаутами  легенди світового боксу Мохаммеда Алі, який помер у віці 74 років.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Мохаммед Алі (справжнє ім'я - Кассіус Клей) помер в лікарні американського міста Фінікс, куди його госпіталізували 2 червня через проблеми з диханням. Новина про його смерть миттєво облетіла всі світові ЗМІ.

Бій проти Сонні Лістона

Алі 25 травня 1965 роки зумів відправити свого суперника - американця Сонні Лістона в нокаут і став абсолютним чемпіоном світу. Примітно, що це був перший бій, на який Кассіус Клей вийшов під ім'ям Мохаммеда Алі.

Бій проти Брайана Лондона

Поєдинок проходив 6 серпня 1966 року. Мохаммед Алі впорався з суперником з Великобританії в 3-му раунді.

Бій проти Карла Мільденбергера

У тому ж року 10 вересня відбувся поєдинок з німцем Мільдербергером. Суперник Алі був у нокдауні в 5-м, 8-м і 10-м раундах. У 6-му раунді у спортсмена з Німеччини відкрилося розсічення в районі лівого ока. І в 12-му раунді рефері зупинив бій, оголосивши технічний нокаут.

Бій проти Зора Фоллі

Поєдинок з американським спортсменом Зора Фоллі відбувся 22 березня 1976. Алі відправив суперника в нокаут в 7-му раунді і підтвердив статус чемпіона світу за версією WBA World. Примітно, що цей поєдинок став останнім для спортсмена перед тим, як він був відлучений від боксу на 3,5 року за відмову від проходження служби в армії.

Бій проти Джорджа Формана

Поєдинок пройшов 30 жовтня 1971 року й став легендарним в кар'єрі Алі. Цю сутичку журнал "Ринг" визнав боєм року, а сам поєдинок отримав назву "Гуркіт в джунглях". Алі відправив Формана в нокаут в 8-му раунді і отримав значний гонорар в 5 млн доларів. В результаті спортсмен підтвердив звання чемпіона світу за версіями WBC і WBA World.

Відреагували на смерть Мохаммеда Алі і в соціальних мережах. Зокрема, про його смерть написав інший знаменитий американський боксер Майк Тайсон в своєму Twitter.


Нагадаємо,  в 2014 році аукціонний будинок Heritage виставив на продаж рукавички Мохаммеда Алі, в яких він в 1964 році вперше став чемпіоном світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?