Меркель зробила гучну заяву про Донбас і санкції проти Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Меркель зробила гучну заяву про Донбас і санкції проти Росії

Меркель зробила гучну заяву про Донбас і санкції проти Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель  сказала, що санкції з Росії знімуть тільки після того як Україна відновить контроль над своїм кордоном.

Про це вона заявила на з'їзді своєї партії ХДС в п'ятницю, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Європейську правду, яка цитує Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Я переконана, що Росія поступово, крок за кроком рухається у бік спільної європейської економічної зони від Владивостока до Лісабона" - сказала вона.

Однак такі прагнення і з європейського боку не можуть, за словами Меркель, змусити ЄС поступитися своїми принципами у випадку російської агресії в Україні.

Вона нагадала, що санкції були введені через підтримку Росією сепаратистів на сході України, а укладені у лютому 2015 року Мінські угоди мають виконуватися.

В даний час Німеччина і Франція наполягають на справжньому припиненні вогню і проведенні місцевих виборів на сході України.

Меркель наголосила, що Україна нарешті повинна отримати доступ до своїх кордонів.

"Якщо це станеться, ми можемо негайно припинити санкції", - заявила канцлер.

Раніше  міністр закордонних справ Німеччини в уряді канцлера Ангели Меркель Франк-Вальтер Штайнмаєр виступив за можливе ослаблення економічних санкцій Європейського Союзу проти Росії навіть до того, як план мирного врегулювання для східної частини України буде здійснено в повному обсязі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?