Економічне зростання України: знаменитий словацький політик здивував оптимізмом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Економічне зростання України: знаменитий словацький політик здивував оптимізмом

Економічне зростання України: знаменитий словацький політик здивував оптимізмом

Глава Стратегічної групи радників з питань реформ при Кабінеті міністрів Іван Міклош  вважає, що Україна має величезний потенціал для зростання економіки країни.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Дзеркало тижня.


"Через два-три роки Україна може досягти зростання економіки в 7% в рік і незабаром наздогнати розвинені країни. Швидкий прогрес реальний, але для цього потрібно продовжувати реформи", - переконаний він, відзначаючи при цьому, що досвід Словаччини це підтверджує, оскільки свого часу вона стала однією з небагатьох країн, які провели структурні макроекономічні реформи, забезпечивши зростання в 10% ВВП.


"Але без інвестицій переорієнтувати і розвивати економіку неможливо... Поліпшення інвестиційного клімату - сигнал для інвестора. Україна зараз дуже приваблива з точки зору інвестицій, тому що рівень зарплат в країні відносно низький, а дешева робоча сила - це вагома конкурентна перевага. Перспективи для зростання є. Для цього потрібно поліпшити бізнес-клімат і, звичайно, процес бюджетування", - говорить Міклош.


Нагадаємо,  президент України Петро Порошенко заявив, що в цьому році очікує зростання ВВП на рівні 1,1%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?