ГПУ завела справу на нардепа з фракції Порошенко: опублікований документ
Категорія
Політика
Дата публікації

ГПУ завела справу на нардепа з фракції Порошенко: опублікований документ

ГПУ завела справу на нардепа з фракції Порошенко: опублікований документ
Джерело:  online.ua

У Генеральній прокуратурі України порушили кримінальну справу на  нардепа від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексія Гончаренка  за статтею про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і порушення рівноправності українців.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook  нардепа від "Радикальної партії Олега Ляшка" Андрія Лозового.


Як зазначив Лозовий, справу порушено у відповідь на депутатське звернення нардепа від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука, яке було підкріплено "якісної доказовою базою, зокрема відеозаписами". "Мова йде про просування Гончаренко ідей "руського миру" в Одесі, зустріч з кураторами з ФСБ і підривну антиукраїнську діяльність в цілому", - пояснив нардеп.



У той же час, Олексій Гончаренко в блозі на  Українській правді  написав, що "готовий до перевірки, аж до вимірювання рівня "вати" в моїй крові".


"Просування "руського миру" - це, мабуть, коли я захищав Україну 2 травня 2014 в Одесі в центрі і біля Будинку профспілок. "Зустріч з кураторами ФСБ" - це, мабуть, коли опричники Путіна заарештували мене на марші пам'яті Нємцова в Москві, на якому я йшов з портретом Надії Савченко в руках. Мої "куратори" ще й побили мене, мабуть, для відводу очей. А посягання на територіальну цілісність України - це мабуть, коли я в день "референдуму" в Криму прорвався на дільницю, де голосував Аксьонов з українським прапором в руках", - зазначив нардеп.


За словами Гончаренка, Мосійчук отримує за направлення депутатського звернення в Генпрокуратуру $3-5 тис. "Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження і проведе перевірку... Схоже, пакет грошей, який Мосійчук брав за вирішення питань на очах у всієї країни, перекочував нашим доблесним правоохоронцям. І Севрук... підписав відповідь Мосійчуку", - додав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Верховний суд України визнав незаконним зняття Верховною Радою недоторканності з Ігоря Мосійчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?