Між Україною та Туреччиною виникла серйозна проблема
Категорія
Економіка
Дата публікації

Між Україною та Туреччиною виникла серйозна проблема

Між Україною та Туреччиною виникла серйозна проблема

Між Україною та Туреччиною  виникла серйозна транспортна проблема із пропуском українських товарів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

«Співробітники турецьких контролюючих органів відмовляються оформлювати українські транспортні засоби, що ведуть перевезення вантажів між Україною та Турцією у двосторонньому сполученні на підставі разових двосторонніх дозволів", - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, «аргументація відмови полягає в тому, що нібито українські перевізники повністю використали квоту вказаних дозволів другого кварталу і виконати перевезення на підставі поданих дозволів зможуть лиш після 1 червня 2016 року».

«Позиція Міністерства інфраструктури України полягає в тому, що українська сторона не погоджувалась з поквартальним використанням турецьких двосторонніх дозволів у 2016 році, відповідні домовленості щодо поквартального використання двосторонніх дозволів планувалися лише в 2015 році», — запевнили в Мінінфраструктури.

При цьому там визнали, що сьогодні «питання не вирішине і потребує розв'язання на найближчому засіданні змішаної українсько-турецької Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень».

«Міністерство інфраструктури настійливо радить українським автоперевізникам утриматись від перевезень з України до Турецької республіки на підставі двусторонніх дозволів до узгодження позицій України і Турецькох Республіки з даного питання», — резюмували в прес-службі.


Як повідомляв ONLINE.UA, після зустрічі президентів України і Турції Петро Порошенко і Реджеп Ердоган розповіли про досягнуті домовленості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?