АТО в Казахстані: з'явилися подробиці теракту
Категорія
Світ
Дата публікації

АТО в Казахстані: з'явилися подробиці теракту

АТО в Казахстані: з'явилися подробиці теракту
Джерело:  Kazday

З'явилися подробиці терористичних актів в Актобе, Казахстані, через які влада оголосила про проведення  антитерористичної операції.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на портал Kazday.


Згідно з даними порталу, джерело яких не вказується, 10-15 озброєних послідовників ісламського релігійно-політичного руху ваххабізму близько 12:35 за київським часом, використовуючи автобус MAN, протаранили ворота КПП військової частини і пішки пішли до бази зберігання.


За сигналом тривоги підняли внутрішній караул і черговий підрозділ. Відзначається, що кілька ваххабітів встигли забігти в штаб, але черговий встиг закрити всі збройові кімнати.


Після нападники попрямували в сторону автопарку, застрелили одного з офіцерів і поранили начальника внутрішньої варти. У парку нападники вступили в перестрілку з вартовими, убивши одного військовослужбовця-контрактника. У той же час, військові вбили двох грабіжників, після чого бандити залишили територію частини, захопили автобус і поїхали в сторону селища Махамбетовка, що знаходиться в 15 км від Актобе.


О 14:20 місто і військова частина були оточені, спецназ почав проводити зачистку бази зберігання військової частини, потім прибули екіпажі швидкої допомоги і госпіталізували всіх постраждалих.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російський публіцист, драматург і блогер Володимир Голишев назвав Казахстан країною-союзником, яка біжить від РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?