У Держдепі США зробили несподівану заяву про НАТО і Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Держдепі США зробили несподівану заяву про НАТО і Україну

У Держдепі США зробили несподівану заяву про НАТО і Україну
Джерело:  rus.tvnet.lv

За словами представника Держдепартаменту США Джошуа Бейкера, доля України дуже турбує країни Північно-атлантичного альянсу, оскільки Україна є членом цього блоку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву дипломата в інтерв'ю російському TVNET.
Як сказав Бейкер, саме занепокоєння Альянсу стало причиною масштабних заходів зі зміцнення обороноздатності Балтії.
Дипломат зазначив, що збільшення військового контингенту НАТО в країнах Балтії і паралельне збільшення російських військових підрозділів на західному кордоні РФ - не є гонкою озброєнь.
"Для початку згадаємо, де ми були два роки тому, до української кризи. Тоді було партнерство між НАТО і РФ. Я не згоден, що зараз йде гонка озброєнь на кордоні з Росією. Однак те, що робить зараз НАТО - це заходи у відповідь на російську агресію в Україні. Тому ці заходи розумні, про них просили центральні та східні європейські партнери Альянсу", - заявив він.
У той же час Бейкер підкреслив, що "ніхто конфлікту не хоче, але все-таки конфлікт в Україні є».
«Україна є партнером, .. навіть не партнером, а саме членом НАТО. Все-таки ми не хочемо, щоб цей конфлікт розширювався до Прибалтики або Польщі. І тому ми реалізуємо стратегію, яка заснована на п'яти пунктах: присутність тут більшого числа американських військ, навчання і тренування з нашими партнерами, поставка військової техніки і обладнання, нарощування потенціалу наших союзників партнерів, а також приділення більшої уваги Америки східній частині Європи", - пояснив представник Держдепу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НАТО розповіли, яку відповідь дадуть Росії на військові загрози Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?