Розгорається скандал через добуті хакерами дані мільйонів користувачів "ВКонтакте"
Категорія
Світ
Дата публікації

Розгорається скандал через добуті хакерами дані мільйонів користувачів "ВКонтакте"

Розгорається скандал через добуті хакерами дані мільйонів користувачів "ВКонтакте"
Джерело:  leakedsource.com

У мережі з'явилася інформація про продаж даних більш ніж 100 мільйонів акаунтів соціальної мережі «ВКонтакте», про яку оголосив хакер під ніком Peace.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LeakedSource.
База даних акаунтів з найбільшої на пострадянському просторі соцмережі "ВКонтакте" виставлена ​​на продаж за один біткоін (близько 570 доларів).
Також повідомляється, що дані були надані користувачем з ніком Tessa88, який злив базу на 400 з гаком мільйонів акаунтів MySpace в травні цього року.
За словами хакера Peace, витік у «ВКонтакте» стався між 2011 і 2013 роком, що пояснює відсутність прив'язки деяких акаунтів до телефону, яка не була потрібна раніше.
Відомо, що в базі даних міститься інформація про 100 мільйонів 544 тисяч 934 акаунти, включаючи імена, прізвища, email, номери телефонів і паролі користувачів.
При перевірці 100 випадково вибраних акаунтів в 92 випадках паролі від них виявилися актуальними. Найпопулярнішим виявився пароль «123456» (709 067 акаунтів), на другому місці серед поширених паролів - «QWERTY», «123123» і «QWERTYUIOP».
Пізніше стало відомо, що офіційні представники «ВКонтакте» спростували повідомлення про злом соцмережі і заявили, що на продаж виставлені дані, які хакери збирали в 2011-2012 роках.
«Злому бази даних "ВКонтакте" не було, мова йде про стару базу логінів і паролів, яку шахраї збирали в період з 2011 по 2012 роки. Всім згаданим в ній користувачам дані для входу на сторінки змінювалися примусово", - розповів представник соцмережі.
Також він додав, що «в профілактичних цілях ми б хотіли ще нагадати користувачам "ВКонтакте" про неприпустимість встановлення неперевіреного програмного забезпечення на свої пристрої, можливість вибрати двофакторну аутентифікацію в налаштуваннях облікового запису, а також застерегти їх від використання простих, що легко підбираються паролів".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше хакери зламали базу даних «міліції» ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?