У Путіна знову заговорили про порятунок російської мови за межами РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна знову заговорили про порятунок російської мови за межами РФ

У Путіна знову заговорили про порятунок російської мови за межами РФ
Джерело:  Сайт уряду Росії

Прем'єр-міністр Росії і попередник Володимира Путіна на посту президента РФ Дмитро Медведєв

закликав берегти і популяризувати російську мову, а також дбати про ъъ долю за межами російської держави.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт уряду РФ.


"Наше спільне завдання - сприяти закріпленню цієї позитивної тенденції, берегти і популяризувати рідну мову, дбати про її долю за межами Росії, підтримувати освітні проекти, розраховані як на дітей, так і на дорослих, успішно розвивати міжкультурний діалог", - заявив Медведєв у своєму привітанні з Пушкінським днем ​​Росії.


Російський прем'єр додав, що сучасна російська літературна мова не була б такою гарною без творчості Пушкіна.


"Це свято нерозривно пов'язане з ім'ям Олександра Сергійовича Пушкіна, чиї твори знають і люблять в різних державах. Сучасна літературна мова не була б такою емоційною, красивою, образною, здатною передавати найтонші відтінки почуттів, якби не творчість нашого великого поета", - сказав він.


Медведєв нагадав, що російська за визначенням ООН входить до шістки найбільш представницьких мов світу.


"Такий високий статус виправданий її величезним внеском у культурну та історичну спадщину людства. Сьогодні російською думають і говорять мільйони людей, а інтерес до її вивчення зростає в багатьох країнах. Студенти великих зарубіжних університетів не тільки хочуть читати наших класиків в оригіналі, а й вважають, що знання російської мови служить конкурентною перевагою для отримання хорошої роботи", - зазначив він.


Раніше

в мережі з'явилася повна версія відео відвідування прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим анексованого Криму і його гучного спілкування з жителями Феодосії

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?