У Гонтаревої прийняли рішення щодо скандального банку
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гонтаревої прийняли рішення щодо скандального банку

У Гонтаревої прийняли рішення щодо скандального банку
Джерело:  ФГВФО

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав процедуру ліквідації київського банку «Хрещатик», підставою для якого стало рішення Національного банку щодо відкликання ліцензії та ліквідації київської фінустанови.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Фонду.
Процедуру ліквідації розпочато з 6 червня, її термін встановлений до 5 червня 2018 року. Повноваження ліквідатора отримав представник Фонду Ігор Костенко.
Вкладники банку отримали повідомлення, що про початок виплати вкладів Фонд повідомить їх додатково.
Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, 5 квітня 2016 року НБУ оголосив про визнання банку "Хрещатик" неплатоспроможним і передачу його під тимчасову адміністрацію ФГВФО.
Вкладниками банку є 308 тисяч фізичних осіб, при цьому 98,7% з них обіцяють відшкодувати їх вклади в повному обсязі - до 200 тисяч гривень. Загальна сума до відшкодування становить 2,8 млрд грн.
Згідно з останньою структурою власності банку, його найбільшими співвласниками виступають Андрій Іванов (37,44%), Микола Солдатенко (24,24%) і Київська міська держадміністрація (25%).
Іванов є молодшим партнером "Київської інвестиційної групи", Солдатенко - екс-співвласник "Запоріжсталі", міноритарний акціонер «Індустріалбанку».
Банк "Хрещатик" був заснований в 1993 році, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року (10,09 млрд грн) займав 18-е місце серед 123 українських банків.
Раніше також повідомлялося, що Нацбанк повідомив правоохоронцям про можливу організовану злочинну діяльність в банку "Хрещатик", яка могла стати причиною його неплатоспроможності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?