У Казахстані заявляють про спробу держперевороту, пройшли гучні арешти
Категорія
Світ
Дата публікації

У Казахстані заявляють про спробу держперевороту, пройшли гучні арешти

У Казахстані заявляють про спробу держперевороту, пройшли гучні арешти

У Казахстані, де 6 червня пройшла серія нападів, групу високопоставлених чиновників і військових затримали за підозрою в спробі організації державного перевороту та захоплення влади.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
У прес-службі Комітету нацбезпеки Казахстану заявили, що серед підозрюваних, в числі інших, виявилися колишній перший заступник генерального прокурора Республіки Казахстан, колишній член конституційної ради, державний радник юстиції другого класу Ільяс Бахтибаєв, а також колишній начальник департаменту внутрішніх справ Південно-Казахстанської області (ЮКО) генерал-майор Доскалієв.
Крім того, серед затриманих в СІЗО КНБ колишній перший заступник начальника департаменту органів внутрішніх справ ЮКО полковник поліції і два командири військових частин регіонального командування "Південь" Міноборони.
"Зазначені особи затримані та поміщені в ізолятор тимчасового тримання, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Розслідування у справі триває", - розповів представник прес-служби КНБ Руслан Карасьов.
За повідомленням КНБ, військові і чиновники були затримані в минулі вихідні в Астані, Алма-Аті і Чимкенті як спільники арештованого раніше бізнесмена Тохтара Тулешова, директора пивного заводу "Шимкентпиво".
"План його дій передбачав дестабілізацію обстановки в країні шляхом створення вогнищ напруженості, організації акцій протесту і масових заворушень, на тлі яких він планував сформувати так зване "альтернативний уряд" і змінити структуру діючої влади", - зазначив Карасьов.
При цьому, за заявою представника прес-служби КНБ, бізнесмен був арештований в лютому 2016 року за незаконне зберігання наркотиків і фінансування діяльності злочинної групи.
Як писав раніше ONLINE.UA, соціальні мережі активно обговорюють терористичну атаку на Актобе як спробу "русского міра" слідом за Україною прийти в Казахстан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?