Гонтарева похвалилася боротьбою з "каламутними" банками
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гонтарева похвалилася боротьбою з "каламутними" банками

Гонтарева похвалилася боротьбою з "каламутними" банками

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева

похвалилася тим, що банківська система України повністю очищена від «непрозорих» власників, і всі акціонери банків публічно відкриті.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю глави НБУ

Українській правді

.


"Все - у нас не залишилося більше непрозорої структури власності, 100% банківської системи має своїх, публічно відкритих акціонерів», - похвалилася вона.


Також Гонтарева додала, що «ми пояснювали це всім дуже давно: якщо ти самоліквідуєшся, виплатиш всім своїм вкладникам гроші, більше не будеш нікому повинен і просто йди з ринку, тому що у тебе непрозора власність".


Глава НБУ підкреслила, що на сьогоднішній день "у нас залишилося ще тільки два банки з непрозорою власністю, які оголосили про самоліквідацію.


«Вони тільки повинні провести збори акціонерів і самоліквідуватися", - повідомила вона, додавши, що це маленькі банки, у них немає ні активів, ні пасивів.


"У нас більше немає банків, у яких невідома власність. 88,6% банківської системи - це 20 банків. Вони якраз всі у нас пройшли стрес-тести і підписали програми рекапіталізації», - додала Гонтарева.


Також глава Нацбанку підкреслила, що в наступних 40 банках «ми зараз тільки робимо інспектування та стрес-тест».


«Але всі інші банки, крім цих 20 великих, для банківської системи не становлять системних ризиків", - резюмувала вона.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про рішення

ліквідувати скандальний банк «Хрещатик», яке було прийнято Нацбанком і Фондом гарантування вкладів фізосіб

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?