Озброєна місія на Донбасі: названі два ризики для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Озброєна місія на Донбасі: названі два ризики для України

Озброєна місія на Донбасі: названі два ризики для України
Джерело:  online.ua

Введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас таїть в собі дві загрози для України - європейці можуть не прийняти рішення взагалі, а в разі позитивного рішення більшість співробітників місії виявляться росіянами або громадянами країн-союзників Росії.
Про це в своїй статті для ONLINE.UA заявив політичний експерт Євген Магда.
«Петро Порошенко підкреслив, що в ОБСЄ почалося обговорення перспектив направлення поліцейської місії на Донбас», - нагадав він.
Експерт підкреслив, що «цей процес не обіцяє бути швидким і легким з кількох причин».
«Перша - поліцейська місія на сході України може стати першим подібним досвідом для ОБСЄ, рішення в якій, як відомо, приймаються консенсусом. Друга - для формування місії необхідно 7-10 тисяч фахівців, яких запропонують різні учасники Організації, за винятком України», - заявив він.
Також Магда зазначив, що «за станом на сьогодні досить високі шанси на формування складу місії російськими співробітниками і представниками союзних Росії держав. Протистояти цьому буде непросто».
Більше читайте в статті Євгена Магди для ONLINE.UA: Кремль змінює позицію щодо Донбасу, але радіти рано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?