Польща відповіла на лист українських політиків
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща відповіла на лист українських політиків

Польща відповіла на лист українських політиків

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський відповів на лист, в якому українські політики і глави церков попросили вибачення у поляків через Волинську трагедію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.
За його словами, в питанні взаємного примирення щодо Волинської трагедії Польща очікує кроків з боку України.
"Я не зовсім згоден з проханням про те, щоб" керівники польської держави і парламентарії "не приймали в зв'язку з річницею Волинських подій" незбалансованих політичних декларацій. Замість того, щоб не обговорювати це питання, ми повинні почати дискусію, причому в кількох площинах. Ця рана досі завдає болю, її треба вилікувати", - заявив Ващиковський.
Дипломат вважає, що в контексті Волинської трагедії і польській і українській стороні потрібно багато чого зробити, однак ініціатива повинна виходити саме від українців.
"Ми і так вже багато зробили, тепер ми чекаємо жестів і рішень з боку України", - зазначив глава польського МЗС.
Як відомо, Волинською трагедією прийнято називати етнічні чистки українського і польського населення, здійснені Українською Повстанською Армією та польською Армією Крайовою за участю польських батальйонів шуцманшафт і радянських партизанів у 1943 році під час Другої світової війни на Волині. У традиційній польській історіографії тенденційно сприймається як етнічна чистка винятково польського населення; в українському - як "дія у відповідь" на звірства поляків щодо українських цивільних.
Раніше повідомлялося, що на українському військовому цвинтарі в Польщі невідомі вандали осквернили пам'ять воїнів Української повстанської армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?